Daphne Koster afwezig Print
zaterdag, 03 maart 2012 22:38

 

Daphne Koster is niet aanwezig in Cyprus. De aanvoerdster met al meer dan 100 interlands op haar naam heeft  haar middenvoetsbeentje gebroken.
In de thuiswedstrijd tussen haar eigen team van sc Telstar en Fc Twente van 27 januari liep ze een blessure aan haar voet op. Drie weken trainen en een interland tegen Frankrijk verder was de pijn echter nog niet verdwenen. Op een röntgenfoto bleek dat haar middenvoetsbeentje gebroken was.
Afgelopen woensdag 29 februari werd in het Erasmus Ziekenhuis een schroef geplaatst in het botje. Dit moet ervoor zorgen dat het botje kan helen terwijl Daphne alweer kan gaan revalideren.

Het revalideren gaat zo’n 8 tot 12 weken duren. Daphne zegt hierover: ‘Voordat ik weer wedstrijdfit ben duurt het wel even dus. Ik wil ook niks overhaasten, zeker om te vookomen dat het in de toekomst weer gebeurt. Ik ga het rustig aan doen en goed revalideren, zodat ik weer helemaal topfit word. Ik moet zeker niet te snel gaan. Ik speel liever een wedstrijd op topniveau, dan dat ik al eerder begin en op halve krachten speel. Het wordt nog een lang proces, maar ik kom weer op een goed niveau terug.’
Maandag begint de revalidatie in Zeist. We hopen dat Daphne tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tengen Engeland (17 juni) weer gewoon kan schitteren als aanvoerder van de oranje-leeuwinnen.
 
We wensen Daphne een voorspoedig herstel.
Reactie (0)add
Geef jouw reactie

busy
 

@FcMeiden

Kon helaas geen tweets vinden