Bijna 2 miljoen voor eredivisie Print
maandag, 12 december 2011 18:20

 

ZEIST - De KNVB zal de komende drie jaar 1,95 miljoen euro in de eredivisie investeren.
Het geld is afkomstig van de proftak en de amateurtak van de KNVB.
 
De bedoeling is dat clubs een professionelere begeleiding aan hun eredivisieteam kunnen bieden. Per club is de uitkering maximaal 150.000 euro in het eerste jaar en 150.000 euro in het tweede jaar. Welk bedrag in het derde jaar beschikbaar komt, is nog niet bekend.
 
''We willen de vrouweneredivisie graag in leven houden'', aldus Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB.
''Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende tak binnen de KNVB. Het afgelopen jaar bedroeg de stijging tien procent, naar 125.000 leden. Deze afdeling binnen de KNVB verdient een volwaardige topdivisie.''
 
Nu zijn er zeven clubs actief binnen de eredivisie. ''Onze doelstelling is minimaal acht'', zegt Van Oostveen.
''We zullen de komende maanden vooral een beroep doen op de grotere eredivisieclubs. Wij hopen dat zij hun verantwoording willen nemen en ook serieus met het vrouwenvoetbal aan de slag gaan.' Op dit moment hebben Ajax, Feijenoord en PSV geen eigen team in de eredivisie.
 
De KNVB wil het komend jaar samen met de Belgische voetbalbond de 'Beneleague' opzetten waarin de topclubs in het vrouwenvoetbal internationale ervaring kunnen opdoen, inclusief een promotie- en degradatieregeling.
''Vrouwenvoetbal heeft prioriteit bij de KNVB'', zegt Van Oostveen nogmaals. ''De financiƫle ondersteuning vanuit de KNVB moet een belangrijke stimulans zijn om de sport verder te ontwikkelen.''
Reactie (0)add
Geef jouw reactie

busy
 

@FcMeiden

Kon helaas geen tweets vinden