Kenianen bij FC Zwolle Print
zondag, 29 augustus 2010 21:27

Als onderdeel van het World Coaches programma van de KNVB komen vandaag twee Keniaanse speelsters bij FC Zwolle op proef. Als de stage naar wens verloopt zullen de twee voetbalsters de smalle selectie van de Zwolse ploeg dit jaar in de Eredivisie Vrouwen komen versterken.

Doreen Nabwire Omondi (23) en Martha Karimi (24) hebben beiden al wedstrijden in het nationale elftal van Kenia gespeeld en zijn ook in Nederland gekomen om hun trainer/coach II-diploma te halen. Met name Nabwire Omondi heeft een behoorlijke staat van dienst en speelde tot voor kort nog in de tweede Bundesliga bij Werder Bremen.
De Afrikaanse is een aanvalster en zou samen met de van FC Utrecht overgekomen Lisanne Vermeulen (24) een goed duo voorin kunnen vormen.
Vermeulen schopt er op een recent toernooi in Hattem al vier in. ,,Het gaat eigenlijk wel lekker. Na mijn periode in Utrecht probeer ik bij FC Zwolle het plezier in het voetbal weer terug te vinden. En dat lukt me heel aardig. Nu nog kijken of ik ook in de competitie het net kan vinden.''
Tijdens een oefenwedstrijd in de voorbereiding verloor de kersverse Eredivisie-club met 1-0 van FC Twente. Op 2 september opent FC Zwolle de competitie in het vrouwenvoetbal met een thuiswedstrijd tegen AZ, dat de afgelopen drie seizoenen kampioen werd.

Reactie (0)add
Geef jouw reactie

busy
 

@FcMeiden

Kon helaas geen tweets vinden