Nederland wint dankzij Sylvia Smit Print
vrijdag, 02 april 2010 09:15
SENEC (SLO.) - Voetbalster Sylvia Smit uit Stadskanaal heeft donderdag met het Nederlands elftal de WK-kwalificatie wedstrijd in en tegen Slowakije met 1-0 gewonnen.

Smit speelde de volledige wedstrijd. De Nederlandse dames hadden de gehele wedstrijd een overwicht en creƫerden vele goede kansen, maar slaagden er lange tijd niet in om de Slowaakse doelvrouw te passeren. Bij rust stond het vooral door het goede keeperswerk aan de kant van de thuisploeg nog 0-0.

In de tweede helft ging Oranje slordiger spelen en kwam niet tot het goede combinatiespel dat in de eerste helft gespeeld werd.
In de laatste wedstrijd onder leiding van bondscoach Vera Pauw slaagde Nederland er nog wel in om een slotoffensief te ontketenen.
Sylvia Smit ging in de blessuretijd alleen op de keepster van Slowakije af, maar deze wist haar schot tot corner te verwerken. Uit deze hoekschop kwam de bal gevaarlijk voor het doel waar Daphne Koster werd vastgehouden.
De scheidsrechter gaf een penalty die in de 92e minuut door Annemieke Kiesel-Griffioen genomen werd. In eerste instantie werd haar inzet gestopt, maar in de rebound schoot ze de bal toch nog in het doel. Zo won Oranje in blessuretijd alsnog met 1-0 van Slowakije.


Nederland blijft door deze overwinning op de tweede plaats staan in groep 2 met 10 punten uit 5 wedstrijden. Koploper is Noorwegen met 12 punten uit 4 duels. Alleen de groepswinnaar maakt kans op plaatsing voor het WK dat in 2011 in Duitsland gehouden wordt.
Reactie (0)add
Geef jouw reactie

busy
 

@FcMeiden

Kon helaas geen tweets vinden