VVV- Venlo en FC Zwolle doen mee! Print
woensdag, 10 maart 2010 18:24

ZEIST (KNVB) - Met ingang van het komende seizoen bestaat de Eredivisie uit acht clubs.
VVV-Venlo en FC Zwolle voegen zich dan bij de huidige zes clubs.
VVV-Venlo gaat op het gebied van vrouwenvoetbal samenwerken met een nader te selecteren satellietclub uit de regio. De satellietvereniging van FC Zwolle wordt stadgenoot en hoofdklasser Be Quick '28.

Directeur amateurvoetbal Ruud Bruijnis van de KNVB is verheugd met de toetreding van beide clubs. "Door de deelname van VVV en FC Zwolle aan de Eredivisie Vrouwen ontstaat een breder topsportplatform voor talentvolle speelsters en daarmee een sterkere competitie. Met goed onderbouwde plannen geven deze clubs blijk het vrouwenvoetbal in hun regio op een hoger plan te willen brengen."

Clémence Ross, voorzitter van de stichting Eredivisie Vrouwen (SEV) is eveneens te spreken over de ontwikkeling van de top van het vrouwenvoetbal. ,,Met de aanvulling van VVV-Venlo en FC Zwolle voldoen we aan de voorwaarde dat de competitie regionaal wordt gespreid. De teams blijven van gelijke sterkte en dat is ook van belang voor een aantrekkelijke competitie."

Criteria bij de uitbreiding van de Eredivisie Vrouwen waren onder meer het aantal beschikbare speelsters in de regio, de trainings- en wedstrijdlocatie, de voorzieningen voor speelsters en de financiële positie van de geïnteresseerde club.

Opmerkelijk is dat een aantal topclubs in een eerder stadium al waren afgehaakt omdat de kosten die het voetbal in de eredivisie met zich mee zou brengen te hoog waren.

Reactie (0)add
Geef jouw reactie

busy
 

@FcMeiden

Kon helaas geen tweets vinden